Laatste drie raadplaten

Raadplaat 201


Burgemeester Kremer met echtgenote verrichten op 4 september 1975 de officiële opening van kapsalon Hairstyling Alice in de Kerkstraat 53 te Bodegraven. Op de foto vlnr: mevrouw Van Gaalen, mevrouw en de heer Kremer, Alie en Rob Kersbergen.” Korte geschiedenis: Het pand: in Kerkstraat 53 huisvestte o.a. slager Van Rooijen, het Bodegraafs Chocoladehuis van dhr. Bakker, opgevolgd door mevrouw Van Gaalen. In 1975 dus kapsalon en in 1978 bloemisterij d’Oranjerie. Tegenwoordig Jan Willem fietsen. De zaak: Begonnen op 4 september 1975 als kapsalon Hairstyling Alice; in 1978 verhuisd naar Kerkstraat 12 en aldaar uitgebreid met schoonheidssalon en pedicure. Daarom werd de naam aangepast in Alice haar en huidverzorging en sinds 2011 is de salon gevestigd aan de Kerkstraat 74.

Lees alle herinneringen op ons Facebook.

Raadplaat 202


De persoon op de foto is Arie Noordhoek.
Noordhoek liet rond 1955 een kaaspakhuis bouwen zonder de karakteristieke ramen en werd er gekoeld en verwarmd door een mechanische installatie. Zeer vooruitstrevend toen en iedereen verklaarde Noordhoek voor gek. Maar hij was zijn tijd ver vooruit!
Arie was de grote promotor van vierkante kaas.

De reacties staan op Facebook.

Raadplaat 200De Koningin Wilhelmina's 25-jarig regeringsjubileum in 1932 en 50 jaar in 1948 in de Nieuwstraat en Koningstraat.
Prachtige plaatjes. Zouden we nu niet meer doen denken we?

Op 1 oktober vorig jaar bij de Fotopresentatie hebben wij al eens aandacht besteed aan de "Koninklijke straten" in Bodegraven waarbij ook deze foto werd getoond!


Oudere raadplaten

Van alle oudere Raadplaten is er een diashow gemaakt.

Er wordt echter verder niet meer informatie gegeven.
Daarvoor verwijzen wij naar ons Facebook.