Meer (nog verkrijgbare publicaties) over Bodegraven

Oud 'Boreft' Deel 3


Met de volgende straten, Spoorstraat, Willemstr. Mauritsstr. Nassaustr. Koningstr. Pr. Bernhard en de Pr. Beatrixstraat. Samenstelling Cock Karssen en uitgegeven door Luuk Boerman. 72 pag. Verkrijgbaar bij de Readshop Karssen en in Zwammerdam in de Kerkstraat 2..

Oud 'Boreft' Deel 4


De Brugstraat-noord, de Noordstraat, en de Noordzijde. Samenstelling Cock Karssen, en uitgegeven door Luuk Boerman, 80 pagina's. Verkrijgbaar bij Readshop Karssen en Cigo op de Vromade.

  1. Oud ' Boreft' Deel 1


Oud 'Boreft' deel 1. Samenstelling Cock Karssen uitgegeven door Luuk Boerman. 80 pagina's in FC.
We verlaten in de Van Tolstraat het grensgebied van Zwammerdam (deel 7 Oud 'Damme') en gaan we Bodegraven in.
De Van Tolstraat, Brugstraat-Zuid, Prins Hendrikstraat en verder...
Verkrijgbaar bij Karssen en in de Kerkstraat 2 in Damme voor 15,- per deel.

Oud ' Boreft' Deel 2


Oud 'Boreft' deel 2, samenstelling Cock Karssen, uitgegeven en vormgegeven door Luuk Boerman. 76 pagina's in FC.
Het station, Goudseweg/Le Coultrestr. Emmakade, Nieuwstraat en de Prinsenstraat.
Verkrijgbaar op het huisadres en bij Karssen Readshop in Bodegraven.

Van de Rijksstraatweg naar de OvertochtDeel 7 van de serie Oud ‘Damme’


Van de Rijksstraatweg naar de Overtocht. De grens van Zwammerdam liep tot in het centrum van Bodegraven.

Verkrijgbaar bij Karssen Readshop in Bodegraven.

Lees over de overige uitgaven op de website van
Oud Damme.

"Een zoektocht naar de Romeinen in Bodegraven"


"Een zoektocht naar de Romeinen in Bodegraven" geschreven door Pierre van Grinsveen van de Archeologische Vereniging Nederland afdeling Rijnstreek.

In het bijna 50 pagina rijk geïllustreerd boekje wordt aandacht besteed aan de verschillende opgravingen waarbij o.a. een poortgebouw van een castellum zijn ontdekt en dat alles ook in de context hoe het landschap in die tijd rond Bodegraven er heeft uitgezien.
Het boekje is verkrijgbaar via de Historische Kring Bodegraven en bij de AWN-afdeling Rijnstreek.
Stuur daarvoor een email naar:
Historisch Kring Bodegraven: info@historischekringbodegraven.nl of
AWN-afdeling Rijnstreek: awnrijnstreek@yahoo.com
De kosten bedragen € 5 exclusief de verzendkosten.
Tevens verkrijgbaar bij Read Shop Express Karssen in Bodegraven.

Kerken in Bodegraven


In ons dorp zijn er diverse kerken en kerkgenootschappen. In 10 gebouwen worden door zeven tot tien gemeenschappen kerkdiensten of bijeenkomsten gehouden. Dat aantal is wat verwarrend, het is maar net hoe je telt. Recentelijk is over de kerken in Bodegraven door mij een boekje geschreven. Van iedere kerk en kerkgemeenschap in het dorp is er een beschrijving te vinden. Ten eerste is er een beschrijving van de gemeenschap. Zowel de geschiedenis van desbetreffende landelijke kerk als die van de gemeenschap in Bodegraven wordt beschreven. Ten tweede wordt het kerkgebouw beschreven, zowel de geschiedenis als een overzicht van het huidige gebouw. En ten derde wordt, waar aanwezig, het kerkorgel beschreven. Alles is te vinden in dit boekje van 86 bladzijden in A5-formaat. Er zijn meer dan 100 foto’s opgenomen. Het boekje is uitgegeven in eigen beheer door de auteur. Het boekje kost € 14,95 (buiten Bodegraven extra verzendkosten) en is te verkrijgen door het sturen van een e-mail aan wim@kusee.nl. U krijgt dan een mail terug met de betalingsmogelijkheid en na betaling krijgt u het boekje thuis door de brievenbus.

Tramlijn Gouda-Bodegraven


Tussen Gouda en Bodegraven reed vroeger een tram. Eerst was dat een stoomtram welke tien jaar bleef rijden. Daarna werd het een paardentram.

Door Wim Kusee is de geschiedenis van deze tram uitgezocht. Van de resultaten daarvan is een boekje gemaakt.

Het boekje nog te koop. Het is een eenvoudig boekje (hiernaast afgebeeld), afgedrukt op A5 formaat, gebrocheerd en geniet, met 21 foto's, 9 tabellen en 3 kaartjes.

Het boekje kost 5,- euro (als u het afhaalt in Bodegraven). Het kan ook worden opgestuurd; in dat geval wordt de prijs vermeerderd met 2,50 euro verzendkosten.

Als u het boekje wilt bestellen, neem dan even per e-mail contact op.wim@kusee.nl

Gids Monumenten in Bodegraven-ReeuwijkIn de prachtige gids “Monumenten in Bodegraven-Reeuwijk” staan een aantal van onze rijks- en gemeentelijke monumenten, cultuurhistorische waardevolle panden en beeldbepalende objecten die onze gemeente rijk is, uitgelicht. Met hun bijzondere verhalen en foto’s van toen en/of nu.

Klik op de link Gids Monumenten in Bodegraven-Reeuwijk en u kunt deze gids gratis downloaden.


STEM van de STILTE


Stem van de stilte - een familieroman - schildert een portret van Gerard Cornelis Hamoen , een wijs mens voor wie niets vanzelfsprekend is. Opgegroeid in een arm boerengezin, klimt hij op van boerenarbeider, metselaar, melkhandelaar tot jeugdwerker en pastor. Twee wereldoorlogen, de maatschappelijke veranderingen in de twintigste eeuw en een traumatische gebeurtenis hebben grote impact op zijn leven. Terwijl de kanker zijn lichaam langzaam sloopt, deelt hij in intieme keukentafelgesprekken zijn herinneringen met zijn dochter. Op integere wijze beschrijft Elisabeth Riphagen het leven van haar charismatische vader, de vele gevechten die hij voerde en de kracht waarmee hij als spiritueel mens afscheid neemt van het leven. Elisabeth Riphagen is theologe, verhalenverteller, ontwikkelingswerker en auteur van verschillende boeken.

Verkrijgbaar bij de boekhandel.