Archief Raadplaten

De " oplossingen" van de Raadplaten vanaf 225.
Nog eens terugkijken via Facebook kan wel eens lastig zijn.
Daarom deze pagina op onze website.

Raadplaat 225

Het aanleggen of aanpassen van elektriciteit in de Huishoudschool op de Nieuwe Markt.
Op de foto staan allemaal personen die iets met elektriciteit te maken hebben. De foto is rond 1953 gemaakt..

Raadplaat 226

De Burgemeester Le Coultrestraat.
De onderste foto is gemaakt met de rug naar de Rijn, de bovenste foto met de rug naar het spoor. Een mooie oude foto.
Hier is de firma Steenbergen begonnen.
Bij de reacties op 28 maart vorig jaar is deze firma ook al eens op ons Facebook ter sprake geweest.
Op de achtergrond ziet u de Emmakade.

Raadplaat 227

De eerste steenlegging van de Dronenwijk. De eerste uitbreiding van Bodegraven te zuiden van de spoorlijn op 25 mei 1961.
Op een foto ziet u de nog altijd aanwezige plaquette met het aandenken. Alweer zestig jaar geleden!

Raadplaat 228

De Raadplaat van afgelopen week was te gemakkelijk?
Inderdaad de Prins Bernhardstraat.
Wie woonden daar? We herinneren ons: Meester Schakel van de Da Costaschool, Fam. de Haan en Cor Hoogendoorn. Over de laatste staat een mooi verhaal in ons boek "Gewoon Bijzonder" Leuke herinneringen over de bewoners van *deze woning* kunt u nog steeds kwijt bij deze post!

Raadplaat 229

Schoenwinkel Hommel in de Kerkstraat.
Veel kijkers hadden het mis en dachten aan Telkamp of Van Keeken..
Leuke reacties weer en we zagen zelfs de destijds beroemde halve kip van moeder Marie van der Zwaan langs vliegen!
En of Hommel nou echt rommel verkocht...dat viel wel mee denken we, maar het rijmde natuurlijk mooi. De winkelruimte was vroeger onderdeel van het naastgelegen rusthuis. Waarschijnlijk om aan geld te komen heeft men een stuk eerst verhuurd en later verkocht aan Hommel. Links van het pand was de hoedenwinkel van Mej. Stekelenburg.

Later was hier de cafetaria van Anneke en Klaas de Vries te vinden.
Nu Cafetaria 'De Zaak'

Raadplaat 230

Meer over de oude kerk aan de Nieuwstraat kun je lezen in Boreftse Berichten nummer 22 en op onze blog . Vergeet ook niet ook op de links te klikken die onderaan staan. Daar staat nog veel meer informatie over deze kerk en zijn leden.